Μάφινς πορτοκαλιού με σοκολάτα

Αφράτα και εύκολα μικρά γλυκάκια, με πορτοκάλι και κομματάκια σοκολάτας.Και επικάλυψη σοκολάτας. Και πολύ γρήγορα φτιάχνονται.Τέλεια..

Υλικά

  • 1 και 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 και 1/2 κουταλάκια baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1/2 ή 3/4 της κούπας ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτου)
  • μισή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε 12 κομματάκια
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο (ότι θέλετε καλαμποκέλαιο κλπ)-Όχι ελαιόλαδο είναι βαρύ
  • 1/2 κούπα γάλα και 1/2 κούπα πορτοκάλι χυμό
  • Γλάσο σοκολάτας
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1/2 κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο (πχ βιτάμ)


Πως φτιάχνονται 

  1. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στερεά μαζί.καλό είναι να κοσκινίσετε το αλεύρι. Μπορείτε να το κάνετε λίγο λίγο σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ όλα τα υγρά .
  3. Ενσωματώνεται τα στερεά υλικά στα υγρά με την βοήθεια ενός σύρματος .
  4. Σε μια θήκη για μάφινς βάζετε τα χαρτάκια θήκες .
  5. Με μια μικρή κουταλίτσα ρίχνετε από λίγο υλικό σε κάθε θήκη.
  6. Βάζετε ένα κομματάκι σοκολάτας στην κάθε μία 
  7. Συμπληρώνετε με κουταλίτσες από το υπόλοιπο υλικό .
  8. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο 20 με 25 λεπτά  στους 180- 200 C στις αντιστάσεις ή στους 160-170 στον αέρα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν.


Για να φτιάξουμε το γλάσο

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.(Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό και από πάνω ένα μπολ όχι πλαστικό που να μην ακουμπά στο νερό. Εννοείται ότι βάζουμε την κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά)
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
  3. Παίρνουμε ένα ένα τα γλυκάκια και τα βουτάμε στο γλάσο.
  4. Διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι , νεράντζι, περγαμόντο ή με ότι άλλο θέλουμε