Ψάρι βραστό με λαχανικά




Ψάρι με βραστά καρώτα , πατάτες , σέλινο και μετα στο ζωμό τους σούπα με ρύζι αυγοκοφτή.

Υλικά (4 ατομα)
  • 1 μεγάλο ψάρι κεφαλόπουλο ή φαγκρί κλπ
  • 4 πατατες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 καρωτα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • αρκετό σέλινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ξεφλουδισμένο που πάνω του θα καρφώσετε 4-5 γαρύφαλλα
  • αλάτι πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο και λεμόνι για το σερβίρισμα

Για τη σούπα 
Ζωμό απο το ψάρι και ρύζι γλασέ. λίγο ζεστό νερό.
Πώς φτιάχνεται
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό (περίπου) , την βάζετε στη φωτιά και βάζετε τα λαχανικά.
  2. Αφήνετε να βράσουν περίπου 7-8 λεπτά.
  3. Βάζετε και το ψάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα.
  5. Βγάζετε τα υλικά απο το ζωμό και τα βάζετε σε ένα πυρέξ , το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο  ή με το καπάκι του πυρέξ.
  6. Σουρώνετε σε ενα μπολ το ζωμό ώστε να φύγουν κοκκαλάκια κλπ.

Για τη σούπα

  1. Σκουπίζετε καλά την κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά.
  2. Αραιώστε το ζωμό με λίγο βραστό νερό.
  3. Για κάθε φλυτζάνι ζωμό που θα ξαναβάλετε στην κατσαρόλα υπολογίστε 1 κουταλιά της σούπας ρύζι γλασέ.Βάλτε το ρύζι σε ενα μπολ και ξεπλύνετε το με λίγο νερό.
  4. Όταν πάρει βράση ο ζωμός ρίξτε το πλυμένο ρύζι και λίγο αλάτι .(Δοκιμάστε το ζωμό για να καταλάβετε πόσο αλάτι θα προσθέσετε).
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει , χωρίς να έχετε πλήρως σκεπασμένη την κατσαρόλα γιατί φουσκώνει και θα χυθεί απέξω.Ανακατέγτε που και που.
  6. Όταν βράσει το ρύζι, αν θέλετε , αυγοκόβετε την σούπα (χωρίς να βάλετε κορν φλάουρ, έχετε ήδη άμυλο απο το ρύζι).
  7. Σερβίρεται με πιπερι.