Φύλλο για πίτες (κεφαλλονίτικη συνταγή)

Φύλλο τραγανό  ,  εξαιρετικό


Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι ( μπορεί να χρειαστεί να βάλετε περισσότερο αναλογα με το αλευρι )
1/2 φλυτζανι του τσαγιού λάδι
περίπου 1/2 φλυτζ. κρασί        (αν δεν έχετε κρασί , βάλτε λίγο ξύδι)
λίγο νερό ( με προσοχή)
1 κουτ.γλυκου  αλάτι
Εκτέλεση
Το μυστικό βρίσκεται στην εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζετε το 1/2 κιλο αλευρι , λίγο αλάτι.
Ανοίγετε μια λακκουβίτσα και βαζετε το λάδι και το κρασί (όχι το νερό τώρα).
Ζυμώνετε . Αφήνετε λίγη ώρα .
Ξαναγυρίστε στη λεκανίτσα , ενσωματώστε το αλεύρι που έχει μείνει ,  στο  ζυμάρι  , προσθετοντας νερό προσεκτικά , γουλιά-γουλιά . Συμπληρώστε αλεύρι αν χρειάζετε . Αφήστε να ξεκουραστεί και φτιαξτε τη γέμιση της πίτας , με οτι θέλετε .
Χωρίστε το ζυμάρι σε δυο κομματια , ένα πιο μεγάλο , το άλλο μικρότερο .
Ανοιξτε σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια το μεγάλο φύλλο, με αλευρωμένο πλάστη.
Αλείξτε με λάδι ένα ταψί περίπου 30x35 .
Τυλίξτε το φύλλο προσεκτικά γύρω απο τον πλάστη και μεταφέρετέ το στο ταψί , κάνοντας το φύλλο να ντύνει και τα τοιχώματα του ταψιού , και να περισσεύει προς τα έξω .
Βάλτε τη γέμιση .
Φτιάξτε το μικρότερο φύλλο και σκεπάστε τη γέμιση.
Με την ανάποδη ενος μαχαιριου αφαιρέστε οσο απο το φύλλο είναι έξω απο το ταψί , ενω  το μέσα περίσσευμα γυρίστε  το όμορφα να καλύψει το κάτω φύλλο .
Χαράξτε τα κομμάτια .
Ραντίστε με λίγο νερό , βαλτε σουσαμι , περιχύστε με λίγο λάδι.
Δεν θέλει πολυ δυνατη φωτιά γιατι θα καεί το φύλλο ενω η
όποια γεμιση θα είναι άψητη.